Varer av varig verdi får du fra våre butikker på Lillehammer og Gjøvik.
0
x

Lundebybunad

Lundebybunadens historie

Lundebybunaden, også kalt Lundebydrakt, fikk sitt navn fra kunstneren Alf Lundeby, som flyttet fra Solør til Lillehammer på 1930-tallet. Bunaden fra Lillehammer har ingen historisk tilknytning, men ble opprinnelig laget som gave til en av Lundebys venninner på 1930-tallet. Lundebys bunad ble så populær at den raskt ble satt i produksjon. På denne tiden var det svært populært med broderier på bunader, og trenden fortsatte i årene som fulgte. Det finnes ingen Lundebybunad til herre.

Bunadens utforming

En Lundebydrakt er blå eller sort - og består av stakk, liv, veske og lue i svart eller blått klede og har broderi med stiliserte blomstermotiv. Det brukes bunadskjorte av lin eller bomull med nupereller, eller en av våre håndbroderte skjorter.

Som ytterplagg brukes enten jakke (nevnes ofte som trøye eller kofte) eller cape i samme stoff som bunaden. Lundeby cape leveres i one-size størrelse, ferdig eller som materialpakke. Jakke leveres også både ferdig og som materialpakke. Jakken lages etter mål. Ta kontakt med en av våre butikker om du ønsker jakke. 

Ullstoffet i Lundebydrakten er laget av Gudbrandsdalens Uldvarefabrik på Lillehammer. Broderiet er utført av en av våre hjemmeprodusenter i Norge og tilpasningen skjer på systua vår på Lillehammer.

Kort leveringstid

Vi leverer Lundebybunad som materialpakke eller ferdig sydd og har kort leveringstid.

Sølv til Lundebybunaden

Det er ikke utarbeidet eget bunadsølv til Lundebybunaden, men vi hjelper deg gjerne med å finne sølv som passer til. Søljen eller søljene festes på skjorta, ikke på selve bunaden. Vi har vårt eget bunadsølv til Gudbransdalsbunader som du kun får kjøpt hos oss. Dette er produsert av velkjente, norske sølvsmier. 

Lundebybunadens pris

Lundebybunadens pris avhenger av tilbehørsvalg. Kontakt oss for eksakt pris. 

Skriv til oss:


Ta kontakt

Har du noen spørsmål?
Vi vil gjerne snakke med deg!
Kontakt oss på den måten som passer deg best!Kom på besøk! 
Åpent kl. 9-18, lørdag kl. 10-17

Telefon: 61 26 70 70

info@husflidenlillehammer.noKom på besøk!
Åpningstider: 10–17, tors 10-19, lør 10-16

Telefon: 480 89 204

info@husflidengjovik.no

x