Gudbrandsdalsbunaden, også kalt Gudbrandsdalens festbunad og Gudbrandsdalens festdrakt, ble ferdigstilt i 1923. Hulda Garborg, kunstmaler Axel Waldemar Johannessen og hans kone Anne som var syerske, sto bak dette.
Først hadde Gudbrandsdalens festbunad grønt liv med blå stakk og forkle, men man begynte etterhvert å bruke samme stoff i både liv og stakk. Bunaden kunne brukes både med og uten forkle. De første bunadene hadde forkle i silke, men etter at stoffet ble vanskeligere å få tak i under og etter krigen, begynte man å bruke ull også i forkleet. Den første varianten av bunaden, med gammelblågrønn stakk, henger i dag på Norsk Folkemuseum.
Barnebunaden fra Gudbrandsdalen er en festdrakt. Den kan leveres i svart eller blått ullstoff med håndbroderte blomster av ullgarn og metalltråd. Barnebunaden kan leveres uten forkle, eller med forkle i svart silke eller av ull i samme farge som stakken. Broderiet på bunaden med forkle er forskjellig fra den uten forkle.
Vi har ferdige bunader og materialpakker på lager, både i butikkene våre og i nettbutikken. Ullstoffet i denne bunaden er laget av Gudbrandsdalens Uldvarefabrik på Lillehammer.
Broderiet er utført av en av våre hjemmeprodusenter i Norge og tilpasningen skjer på systua vår på Lillehammer.