Varer av varig verdi får du fra våre butikker på Lillehammer og Gjøvik.
0
x

Grafferbunad
fra Lom i Gudbrandsdalen

Grafferbunadens historie

Grafferbunadens historie stammer fra 1700-tallet og er laget etter en stakk fra denne tidsperioden funnet på gården Graffer i Lom. Bunaden, ofte omtalt som Grafferdrakt, oppstod i 1930-årene og ble da sydd med flere ulike livstykker.

Husfliden Lillehammer har, som eneste i Norge, en unik avtale med familien på gården Graffer i Lom, som gir oss rett til å lage Grafferbunaden.

Grafferdrakt i to varianter

I dag leverer vi Grafferdrakten i to varianter. Velg mellom Graffer med brodert liv, i svart eller blått liv- og stakkestoff (klede), eller håndsydd Graffer med brokadeliv i rødt eller grønt, med blått stakkestoff (toskaft). Til Grafferbunaden brukes bunadskjorte i lin med hvitsømbroderi.

Som ytterplagg brukes enten jakke  (nevnes ofte som trøye eller kofte) eller cape i samme stoff som bunaden. Det brukes altså ytterplagg i klede til Grafferbunad med brodert liv, og i toskaft til Grafferbunad med brokadeliv. 
Cape leveres i one-size størrelse, ferdig eller som materialpakke.
Jakke leveres også både ferdig og som materialpakke. Jakken lages etter mål. Ta kontakt med en av våre butikker om du ønsker jakke.

Ullstoffet i denne bunaden er laget av Gudbrandsdalens Uldvarefabrik på Lillehammer. Broderiet er utført av en av våre hjemmeprodusenter i Norge og tilpasningen skjer på systua vår på Lillehammer.

Kort leveringstid

Vi leverer Grafferbunad som materialpakke eller ferdig sydd og har kort leveringstid.

Sølv til Grafferbunad

Det er ikke utarbeidet eget bunadsølv til Grafferbunaden. Søljen eller søljene festes på skjorta, ikke på selve bunaden. Vi har vårt eget bunadsølv til Gudbrandsdalsbunader som du kun får kjøpt hos oss. Alt sølv vi har er produsert av velkjente, norske sølvsmier. 

Grafferbunadens pris

Grafferbunadens pris avhenger av stoff- og tilbehørsvalg. Kontakt oss for eksakt pris. 

Skriv til oss:

Ta kontakt

Har du noen spørsmål?
Vi vil gjerne snakke med deg!
Kontakt oss på den måten som passer deg best!Kom på besøk! 
Åpent kl. 9-18, lørdag kl. 10-17

Telefon: 61 26 70 70

info@husflidenlillehammer.no

x