Bunaden ble utformet rundt 1930, etter inspirasjon fra broderiene på en gammel lue funnet på Tofte gård på Dovre. Lua er gjengitt på en akvarell av arkitekten Johan Meyer og kan sees i boken «Fortidskunst i Norges bygder» fra 1911.
Den var av mønstret silke og brodert i silkesøm. Hovedmotivet i broderiet brukes i Dovrebunaden og er plassert med jevne mellomrom nederst på stakken og spredd på ryggog fram-stykkene, sammen med små kantblomster. Det er ukjent hvem tegneren bak selve drakten er.
Dovrebunaden finnes i blått eller svart og har særpregede, store blomstermotiv på stakk, liv, lue og veske. Livet er i samme stoff som stakken, og snittet er identisk med snittet på Gudbrandsdalens festbunad.
Liv og stakk er montert sammen og bunadens fasong minner om de tradisjonelle livkjolene fra Gudbrandsdalen. Det brukes bunadskjorte av lin eller bomull med nupereller, eller en av våre håndbroderte skjorter.
Ullstoffet i denne bunaden er laget av Gudbrandsdalens Uldvarefabrik på Lillehammer.
Broderiet er utført av en av våre hjemmeprodusenter i Norge og tilpasningen skjer på systua vår på Lillehammer.
Vi leverer bunaden som materialpakke eller ferdig sydd og har kort leveringstid.
Det er ikke utarbeidet eget bunadsølv til denne bunaden. Søljen/e festes på skjorta, ikke på selve bunaden.
Vi har vårt eget bunadsølv til Gudbransdalsbunader som du kun får kjøpt hos oss. Alt sølv vi har er produsert av velkjente, norske sølvsmier.
Prisen for Dovrebunaden avhenger av stoff- og tilbehørsvalg. Kontakt oss for eksakt pris.